blog-atelier-ondertussen

blog-atelier-ondertussen

16 januari 2014 volle maan

WillemstuinPosted by Annemiek Bongers Tue, January 14, 2014 01:18:54

Lichtjes op de Willemstuin, de eerste officiële buurtactiviteit van de Willemstuin. Wij hebben gekozen voor een speciale dag. 16 januari is de eerste volle maan van 2014. Rond deze maan is de donkerste periode van het jaar achter ons en komt het licht weer terug. Het licht van deze volle maan is een voorproefje op het licht van de zon dat weldra in de natuur zal weerkeren.

Op internet heb ik het volgende gevonden over de eerste volle maan van het jaar: Het thema van de eerste volle maan, na de langste nacht, is reiniging. Op dit moment is het goed om alles op een rijtje te zetten en na te denken over de essentie van alle dingen. Dat wat ons niet meer dient, moeten we achter ons laten. Kijk wat er nog moet veranderen zodat je er klaar voor zal zijn om nieuwe dingen op je pad te ontvangen in de nieuwe cyclus. Alle restjes oude energie die nog achter gebleven zijn (gedurende ons leven opgepikt bij andere mensen, door overtuigingen van andere mensen die we bij onszelf hebben geïntegreerd) mogen we met de energie van deze volle maan lozen zodat we weer ruimte creëren voor iets nieuws en compleet schoon verder kunnen gaan.

Ik vind dit een mooi thema voor de Willemstuin. Er heeft zich namelijk rond de locatie van de Willemstuin in het verleden wel wat afgespeeld. Hierbij liepen de emoties soms hoog op. Met de winterborrel van 16 januari laten we het verleden achter ons en starten we schoon en fris aan de Willemstuin.