blog-atelier-ondertussen

blog-atelier-ondertussen

Inspiratie avond geslaagd

WillemstuinPosted by Caroline de Vlaam Sun, October 13, 2013 11:30:05
Op 30 september hadden we een geanimeerde, positieve bijeenkomst met een stuk of tien buurtgenoten, en ook enkele afmeldingen, zowel via de mail als persoonlijke meldingen op straat. Prima opkomst voor een spontaan initiatief, en ook leuk daardoor weer meer gezichten te herkennen als buurtgenoten. Bijkomstigheid; ook het binnenwippen bij het (school)tuintje aan de gedempte Zalmhaven is toegenomen. Biedt aanleiding voor gesprek en droombeelden.
In ieder geval....men ziet het helemaal zitten; een fijne, kleinschalige groene plek dichtbij huis en voor sommigen ook in de straat, de Houtlaan. Daar wordt een groene aanvulling van harte verwelkomd.

We hebben de stand van zaken besproken en een voorstel voor inrichting en aanpak.
De stand van zaken is dat de ontwikkelaar LSI ons de locatie gunt, totdat een bouwproject van start gaat. Dit is nog niet in beeld. Wel zijn er onderhandelingen gaande.
Een aannemer krijgt opdracht om achtergebleven grover puin te verwijderen, te egaliseren en een laag schone grond op te brengen waarin getuinierd kan worden. Ook wordt gras ingezaaid, ergens binnenkort.
Ons voorstel om met eenvoudige, hanteerbare materialen zo snel mogelijk meer beschutting te creƫren vond gehoor; we gaan medebewoners uitnodigen om deze winter gezamenlijk luchtige wilgentenen schermen te vlechten. Hiermee kunnen we dan een structuur van "tuinkamers" maken waar verschillende sferen en activiteiten plek kunnen krijgen. In het voorjaar zullen die wilgen deels uitlopen en meteen voor groene ruimte zorgen. Dan kan ook het verdere inrichten en tuinieren van start. Een en ander begeleid door (ervarings) deskundigen zodat het fijn samen werken gaat zijn, want daar gaat het ook om. De eerste koffiezetter en taartbakker hebben zich al gemeld, dus lekker wordt het ook. Krijgt u al tuinkriebels?
Wij wel. En hebben dan ook meteen een beroep gedaan op een subsidiepotje van het ministerie van EZ, zie www.groenendoen.nl. De aanvraag is door de eerste ronde en wordt vrijwel zeker toegekend. Ook bij de deelgemeente vragen we een bijdrage uit het potje Buurtinitiatieven. Hier werd al positief gereageerd op onze verkennende vraag of we wel in aanmerking zouden komen. Dus......het ziet er allemaal levenslustig uit. Dat is heel goed voor een tuin-initiatief.
Aan u de uitnodiging; meldt u aan, twijfel nog even en meldt u aan, kijk het even aan en kom gewoon meehelpen.....enz... aan u de keuze. Kijk in ieder geval af en toe op deze website en/of dit blog voor verslag en agenda.