blog-atelier-ondertussen

blog-atelier-ondertussen

initiatief Willemstuin van start

WillemstuinPosted by Caroline de Vlaam Wed, September 18, 2013 21:51:49
Als buurtbewoner en groen-speurneus in Rotterdam (en elders) is mij de oplevering van het geheel verbouwde Smit-Takgebouw, nu o.a. Joulz, aan het Willemsplein natuurlijk niet ontgaan. Na het opruimen van de bouwwerkplaats bleef een klein woestijntje achter.

Met Annemiek was al snel besloten: we gaan proberen met buurtbewoners en bedrijven een (tijdelijke) buurttuin te realiseren. Eerst maar eens uitzoeken hoe tijdelijk dit gaat zijn want het is wel een bouwlokatie. Bij de ontwikkelaar LSI kregen we een positieve ontvangst van ons initiatief. Hoera, fijn. Er is nog geen bouwplan, dus zeker komend groeiseizoen kunnen we een fleurige invulling bedenken. Er is wel een geinteresseerde partij, dus langer dan dat kan nog niet worden toegezegd.
Positief genoeg voor ons om te bedenken hoe medestanders te benaderen.
Inmiddels hebben een flink aantal buurtbewoners al kennis kunnen nemen van ons idee voor een Willemstuin, namelijk bij de open huis avonden van Joulz, gisteren en vandaag.
Daar konden we kort melden dat we bezig zijn en iedereen uitnodigen deel te nemen.
Ook hebben we daar onze flyer uitgedeeld, maandag nog snel gemaakt. Zie de homepage. Veel positieve reacties gekregen. Heel fijn. En leuk ook om zoveel mensen eens te zien. Het Scheepvaartkwartier is zo'n drukke wijk met bewoners, werkenden en toeristen, ik weet echt niet wie er wel of niet woont. Nu weer een beetje meer thuis in eigen buurt. Precies waaraan de Willemstuin ook kan bijdragen. Op naar de inspiratieavond op 30 september. Komt u ook? Doen!